Usein Kysytyt Kysymykset (CSA)

Tälle sivulle olemme laittaneet useiten kysyttyjä kysymyksiä liittyen Kummpanuusmaatalouteen (CSA-viljely) ja toivottavasti löydät näistä vastauksia. Jos viellä jäit epäröimään Rekolan puutarhan CSA-jäseneksi liittymistä, niin heitä puutarhurille mailia osoitteeseen rekolacsa@rekolanpuutarha.com niin vastamme kysymyksiisi mahdollisimman pian.

1. Paljonko jäsenyys maksaa ja mitä sato-osuudella saan?

Rekolan puutarhan CSA-jäsenyyden hinta on 100€ (kertaluonteinen maksu), jonka lisäksi jäsen lunastaa 290€:n hintaisen sato-osuuden kasvukausittain (maksu keväällä ennen kasvukausden alkua). Sato-osuudella saat 12 kertaa (kahden viikon välein) huippulaadukkaita Rekolan puutarhan vihanneksia, juureksia ja marjoja kätevästi Tampereelle tai Kangasalle toimitettuna noutopisteisiin tai voit toki hakea vegelaatikon myös suoraan tilalta. Muita etuja jäsennyydestä mm.

  • Asiakaskirje, joka sisältää mm. tietoa satolaatikon tuotteista, reseptejä sekä Rekolan puutarhan kuulumisia
  • Etuosto-oikeus torilla myytäviin tilauseriin
  • Vuosittaiset Farm to table-päivät: jäsenille järjestetään illallisia Rekolan tilan tuotteista, huippukokkien valmistamana
  • Olla mukana läpinäkyvässä & ekologisessa ruoantuotantomallissa, joka nostaa kaupungin ja maaseudun välisen vuorovaikutuksen uudelle tasolle

 

2. Mistä tuotteista kahden viikon välein toimitettava satolaatikko muodostuu?

Rekolan puutarha satolaatikot muodostuvat yli 20 eri luomuvihanneksesta- sekä juureksesta joita kasvatamme puutarhalla. Satolaatikon sisältö vaihtelee kasvukauden mukaan. Esimerkkisatolaatikko heinäkuulta voi pitää sisällään mm. punajuurinippuja, salaatteja, sokerihernettä, retiisiejä, kyssäkaalia, perunaa, pinaattia, lehtikaalia, pensaspapua, mangoldia, valkosipulia, sipulia, porkkanaa, yrttejä, yms. Satolaatikko lokakuussa voi pitää sisällään mm. punajuurinippuja, porkkananippuja, mangoldia, purjoa, juuriselleriä, sipulia, perunaa, lehtikaalia, valkosipulia, naurista, yms.

Muodostamme satolaatikot aina sesongin mukaisista tuotteista, jolloin satolaatikon sisältö vaihtelee kauden edetessä. Pyrimme kuitenkin pitämään satolaatikoissa aina juureksia (mm. porkkanaa, punajuurta, nauriita, perunaa), yrttiruukkuja, salaatteja ja sipuleita (sipulia, purjoa, valkosipulia).

3. Voinko vaikuttaa satolaatikon sisältöön?

Kyllä voit. Kevään ensimmäisessä jäsenkirjeessä kysymme aina CSA-jäseniltämme mitä he haluavat meidän puutarhalla kasvattavan. Vastausten mukaan valitsemme suosituimpia vihanneksia & juureksia tuotantoon. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme myös tarjoamaan vaihtoehtoja joillekkin tuotteille, jos jäsenillä on esim. allergioita tms.

4. Minne satolaatikot toimitetaan?

Satolaatikot toimitetaan kahden viikon välein jäsenille Tampereelle (2-4 noutopistettä) ja Kangasalle (1 noutopiste). Satolaatikon voi noutaa myös suoraan Rekolan tilalta kylmäkellaristamme. Noutopisteiden sijainnit  kaupungeissa pyrimme valitsemaan sen mukaan, missä suurin osa jäsenistämme asuu jolloin satolaatikon voi noutaa myös ilman autoa.

5. Voinko peruuttaa jäsenyyteni kesken kauden tai voinko luovuttaa sen toiselle?

Kyllä voit. Jos joudut peruttamaan jäsenyyden, niin palautamme 50€ jäsenmaksustasi. Sato-osuuden maksua ei palauteta. Jäsenyyttä ei voi siirtää kolmannelle osapuolelle, vaan Rekolan puutarhan CSA-jäsenyydestä kiinnostuneen henkilön on haettava jäseneksi itse.

6. Ovatko kaikki satolaatikon tuotteet varmasti luomua?

Kyllä ovat. Rekolan puutarha toimii Rekolan biodynaamisella luomutilalla, joka on Suomen vanhimpia luomutiloja. Yli 40 vuoden biodynaamisen luomuviljelyn johdosta peltomme ovat todella elinvoimaisia ja ammattitaitoisen puutarhatiimin kanssa kykenemme tuottamaan huippulaadukasta ruokaa jäsenillemme.

7. Kuinka voin liittyä jäseneksi Rekolan puutarhan CSA:han?

Voit ostaa sato-osuuden verkkokaupastamme tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen rekolacsa@rekolanpuutarha.com, jonka jälkeen lähetämme sinulle liittymiskaavakkeen ja laskun sähköpostilla. Jos et käytä aktiivisestoi sähköpostia, niin voi myös soittaa meille, niin laitamme postissa tulemaan liittymiskaavakkeet.

8. Voivatko yritykset, yhteisöt, kaupungin laitokset yms. liittyä jäseniksi ?

Kyllä voivat. Jäsenyys sekä sato-osuus Rekolan puutarhan kumppanuusmaatalousmallissa on todella hieno tapa saada laadukkaita luomujuureksia esim.  työpaikalle tai ammattikeittiöihin. Yritysjäsenyys on myös erittäin hyvä tapa olla mukana luomassa avoimempaa, reilumpaa sekä ekologisesti kestävämpää ruoantuotantoa Suomeen.

9. Voinko liittyä kannatusjäseneksi, jos en halua sato-osuutta?

Kyllä voit. Silloin saat automaattisesti asiakaskirjeet, kutsuja jäsenille järjestettäviin tapahtumiin Rekolan tilalle sekä olet mukana mahdollistamassa tulevaisuuden ruoantuotantomallin monistamista monipuolisille sekä luonnonmukaisille pientiloille.

10. Mistä tiedän, että jäsenyydestä sekä sato-osuudesta maksamani rahat menevät Rekolan puutarhan toiminnan kehittämiseen sekä puutarhurien palkkaamiseen?

Erinomainen kysymys! Jäsenemme saavat pyydettäessä tilinpäätöksemme sekä tiedotamme avoimesti ja läpinäkyvästi puutarhan kuulumisista neljä kertaa vuodessa asiakaskirjeessämme. Myös puutarhalla sekä tilalla järjestettävissä tapahtumissa voivat jäsenet tutustua mahdollistamiensa investointien todenmukaisuuden.

12. Voivatko jäsenet osallistua talkosiin puutarhalla tai kuuluuko jäsenyyteen talkoovelvoite?

Kyllä voivat. Rekolan puutarhan CSA-jäsenyyteen ei kuitenkaan kuulu talkoovelvoitetta, eli kaikki mahdollisesti järjestettävät talkoot putarhalla ovat täysin vapaaehtoisia. Syksyllä sadonkorjuunaikaan järjestämme talkoita ja valkosipulinistutustalkoot ovat ainakin yksi varma talkootapahtuma jäsenille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA