Puutarha

Rekolan puutarha sijaitsee kahden järven välissä, Längelmäveden ja Heposelän. Näistä järvistä saamme arvokkaan kasteluveden. Rekolan puutarha toimii Rekolan biodynaamisen maatilan yhteydessä. Puutarhan pinta-ala on noin 2 hehtaaria. Avomaaviljelyssä juureksilla (mukaanlukien peruna) ja vihanneksilla on noin hehtaarin alue. Puutarhalla on 4 vuoden viljelykierto, jossa viljeltävien juuresten & vihannesten kanssa vuorottelevat virna-kaura, apila ja keltasinappi. Kaalimaalohko kiertää tilan mailla vuosittain. Puutarhan ”peruskivenä” voidaan pitää laadukasta kompostoitunutta karjanlantaa, joka tulee Rekolan tilalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puutarhalla järjestetään joka vuosi talkoita ja vuodenaikajuhlia. Kasvukaudella järjestetään mm. taimien istutustalkoita sekä kitkemistalkoita. Syyskuussa alkavat sadonkorjuutalkoot, jotka pidetään lauantaisin syys-lokakuun aikana. Talkoot on oiva tapa kuluttajan tulla itse katsomaan, miten luonnonmukainen lähiruoka on tuotettu. Jokainen talkoolainen tarjoaa myös suuren avun puutarhalle. Talkoissa on rento meininki ja jutustelun lomassa juurekkaiden nostaminen sujuu porukalla joutuisasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rekolan puutarhalla harjoitetaan biodynaamista luomuviljelyä, joka tarkoittaa että puutarhallla on sekä Eviran myöntämä Luomu sertifikaatti, että kansainvälinen Demeter sertifikaatti. Biodynaaminen puutarha on monipuolinen, ekologinen sekä soisaalisesti avoin. Tulevaisuudessa pyrimmekin kehittämään puutarhaa enemmän sosiaaliseen suuntaan, holistisuuden perinteitä noudattaen, unohtamatta kuitenkaan laadukkaiden juuresten & vihannesten tuotantoa. Lähivuosien aikana tulemme myös keskittymään isommassa mittakaavassa muutamaan uuteen tuotantosuuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s