Eläintenhoito

Rekolan eläimet

Rekolassa karjaa on ollut aina. Erityisesti yli 42 biodynaamisen luomuviljelyvuoden aikana karjalla on ollut merkittävä rooli. Rekolan emolehmärkarja on ikään kuin tilan ”sydän”. Tämä tarkoittaa että Rekolan Limousine-lehmät saavat elää lajinmukaista elämää, laiduntavat tilan peltoja, syövät vain tilalla tuotettua nurmirehua ja nauttivat motivoituneiden ja sitoutuneiden viljelijöiden hoidosta. Vastineeksi hyvästä huolenpidosta ja elämästä, lehmät tarjoavat arvokasta ja ravinnerikasta lantaa, joka käytetään kompostoitumisen jälkeen lannoitteena puutarha- ja marjanviljelyssä.

Rehuomavarainen maatilakokonaisuus ei pelkästään ole toimintaperiaatteiltaan ekologinen ja eettinen: kiertotalous tässä muodossa näkyy myös kuluttajille huippulaadukkaana ruokana. Rekolan Limousine-karja syö siis vain tilalla tuotettua nurmirehua ja laiduntavat tilan peltoja. Säännölliset ruokinta-ajat, tilan peltojen ja pihaton mukaan mitoitettu karjan koko ja laadukas rehu takaavat Rekolan lihan huippulaadun. Vuodesta toiseen.

Rekolasssa lehmät nähdään ensisijaisesti kotieläiminä, jotka upeiden fysiologisten ominaisuuksiensa kautta kykenevät jalostamaan ”alhaiset” kasvikunnan tuotteet korkealaatuiseksi ja ravinteikkaaksi orgaaniseksi lannaksi. Lehmät tuovat tilalle hienoa tunnelmaa sekä toimivat myös korvaamattomina maisemanhoitajina.

Rekolan limousine-liha suoramyydään asiakkaille suoraan leikkaamolta (Liha-aitta Vahekoski) tulevissa 10 ja 20 kilon lajitelmissa. Lajitelmat ovat koostumukseltaan yleensä n. 50% jauhelihaa ja loput fileitä, paisteja, keittolihaa yms. Hinta lihalajitelmille on 18,50€/kg kun ostat 20kg:n laatikon ja 18,90€/kg kun ostat 10kg:n laatikon.

Kaikki Rekolan tuotteet täyttävät Luomu- ja Demeter sertifikaattien tuotantoehdot. Lihaa tulee myyntiin yleensä syksyisin ja keväisin. jos kiinnostuit, ota yhtyettä soittamalla Joonalle: 044 954 6364 tai laita sähköpostia osoitteeseen: rekolanbiodynaaminentila@gmail.com.