Viljely

Vihannesviljely

Kaupallinen puutarhaviljely Rekolan tilalla aloitettiin 80-luvulla. Vuonna 2014 puutarha eriytettiin omaksi yrityksekseen. Puutarhalohko vuokrattiin Rekoloilta ja yhteistyö tilan ja puutarhan välillä on jatkunut tiiviinä. Vuonna 2022 yrittäjä puutarhalla vaihtui ja vihannesviljelystä otti vastuun Osku Kansanaho. Lajivalikoima on Rekolan puutarhalla aina ollut runsas ja uusia lajeja/lajikkeita testaillaan säännöllisesti. Viljelyssä on mm. juureksia, perunaa, sipuleita, kaaleja, papua, kurkkua, kurpitsoja ja yrttejä. Tuotteet myydään ravintoloille, CSA-jäsenille ja muille yksityisasiakkaille. Aiemmin Rekolan vihanneksia sai myös Tammelan torilta, mutta joudumme luopumaan torimyynnistä vuonna 2024, ainakin toistaiseksi.

Puutarha saa kasteluvetensä läheisestä järvestä. Vesi siirretään pellolle kiinteän runkolinjan ja sadettimien avulla. Puutarhalohkon pinta-ala on noin 1,5 ha. Vuonna 2019 puutarhalla siirryttiin uuteen viljelytekniikkaan, ns. pysyvään penkkiviljelyyn. Pysyvien penkkien idea on muun muassa se, että jätetään isot vuosittaiset maanmuokkaukset pois ja annetaan maan mikrobien ja sienirihmastojen olla rauhassa. Näin maan pitäisi pysyä paremmassa kunnossa. Emme kuitenkaan ole saaneet uutta viljelytapaa toimimaan vielä vuonna 2023 toivotulla tavalla ja juuresten osalta siirryimme takaisin harjuviljelyyn. Ravinteet puutarhalle saadaan Rekolan tilan kompostoidusta karjanlannasta.

Marjanviljely

Viljelemme mansikkaa, vadelmaa ja herukkaa. Mansikan lajikkeina meillä on Polka, Bounty, Lumotar sekä Honeoye. Vadelman lajikkeina ovat Muskoka ja Ottava. Marjat myydään pelkästään itsepoimintana. Mansikan poiminta-aikoja voi tiedustella Joonalta numerosta 044 9546364. Vadelman ja herukan poiminta-aikoja voi tiedustella Oskulta numerosta 041 5489772.

Taimikasvatus

Kasvatamme vihannesten taimia omaan käyttöön sekä muille viljelijöille ja yksityisasiakkaille. Taimia myymme keväällä ainakin Tammelantorilla ja Rekolan tilalla. Facebookissa kerromme tarkemmin myyntipäivistä ja valikoimasta. Taimemme ovat luomu sertifioituja.